Életmód

Börtönbe kerülhet az anyja mumifikált holttestével élő férfi

Halott, mumifikálódott édesanyjával két éven keresztül élt egy házban Dunakilitin az a férfi, aki ellen gondozási kötelezettség elmulasztása miatt vádat emeltek. Nem találtak azonban bizonyítékot arra, hogy gyilkosság történt volna.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást annak a dunakiliti férfinek az ügyében, aki közel két évig lakott egy fedél alatt édesanyja holttestével. A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség gondozási kötelezettség elmulasztása miatt emelt vádat – írja a Kisalföld. 

A rendőrök 2016 januárjában bukkantak rá a ház pincéjében az anya két kanapé között a földön heverő, mumifikálódott holttestére, amellyel a férfi vélhetően már 2014 óta egy légtérben élt. A lap úgy tudja, hogy a férfi azért nem jelentette be édesanyja halálát, mert félt: ha kiderül, hogy meghalt, neki el kell költöznie a házból, azonban nem volt hová mennie.

A helyiek elmondása alapján az elhunyt nőt megviselte a férje halála, zárkózott lett, megszüntette a kapcsolatot a külvilággal, így a szomszédok csak hosszú idő elteltével kezdtek gyanakodni eltűnése miatt.

Sticz Tamás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség helyettes szóvivője a Kisalföldnek nyilatkozott arról, hogy a hatóságok korábban emberölés ügyében folytattak nyomozást, ám az eljárást végül bűncselekmény hiányában megszüntették. Az ügyészség tájékoztatása szerint az elhunyt asszonyt háziorvosa utoljára 2010-ben kezelte, illetve az anya pszichiátriai kezelés alatt is állt. Folyamatosan romló fizikai állapota alapján egyértelműen gondozásra szorult, amely a vele élő fia kötelessége lett volna. Ezért a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség gondozási kötelezettség elmulasztása miatt emelt vádat a férfi ellen, aki három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető. 

(Címoldali képünk csak illusztráció)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top