Életmód

Jó hír a bringásoknak: újabb BKK-járatokon lehet biciklit szállítani nyár végétől

Nyár végétől 19-re bővül azoknak a budapesti járatoknak a száma, amelyeken biciklivel is lehet majd utazni.
Bár még elég hátul van Budapest Európa legbringásabb városainak listáján, a Budapesti Közlekedési Központ nyár végétől tovább növeli azon járatainak számát, amelyeken biciklit lehet szállítani. Augusztus 28-tól a megújult hűvösvölgyi villamosvonalakon is lehet majd kerékpárral utazni. A bővítésnek köszönhetően összesen 19 járaton lesz elérhető a szolgáltatás.

A bővítésnek köszönhetően ezekre a járatokra lehet majd bringával felszállni:

  • az 56-os, 56A, az 59-es, 59A, 59B, a 60-as (fogaskerekű) és a 61-es villamosokon,
  • az H5-ös, a H6-os, a H7-es, a H8-as és a H9-es HÉV-en,
  • a 77-es trolibuszon,
  • a 65-ös, 65A és a 165-ös autóbuszokon,
  • a D11-es, a D12-es és a D14-es hajójáratokon.

Kerékpárt szállítani kizárólag erre utaló piktogrammal megjelölt járműveken szabad, kocsinként legfeljebb egyet, a szerelvény legvégén. Azokat a bicikliket, amelyeket kialakításuk miatt nem lehet rögzíteni a tépőzárral (pl. fekvőkerékpár), nem szabad a villamosokon szállítani. A kerékpárszállítás díján kívül természetesen a személyszállításét is ki kell fizetni, tehát a biciklinek és a kerékpárosnak külön-külön rendelkeznie kell jeggyel, bérlettel vagy kerékpárbérlettel. Egy utas csak egy kerékpárt vihet magával.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top