Életmód

Meghökkentő ok miatt mondták ki a válást

Válóokként ismerte el az otthoni vécé hiányát egy bíróság Indiában, ahol amúgy csak ritkán, családon belüli erőszak vagy kegyetlen bánásmód miatt engedélyezik a válást.

A benti illemhely hiánya miatt adta be a válókeresetet egy indiai asszony a férje ellen, amiért az öt év után sem volt hajlandó vécét építeni a házba. Az ügyben eljáró bíró szerint a kínzás egyik formája a feleségeket arra kényszeríteni, hogy kint, a szabadban kakiljanak.

A 20-as éveiben járó asszony öt év alatt sem tudta rábírni férjét, hogy WC-t alakítson ki otthonukban, ezért nyújtott be válókeresetet. “Pénzt adunk ki cigarettára, alkoholra és mobiltelefonra, de nem vagyunk hajlandók illemhelyeket építeni családunk méltóságának védelmére!” – fakadt ki a bíró.

Ez is érdekelhet Megnézem

Indiában, ahol a lakosság mintegy fele nélkülözi a beépített illemhelyet, nem ez az első eset a párok közti szakításra a WC hiánya miatt.

Uttar Prades államban tavaly egy menyasszony megtagadta a boldogító igen kimondását, mivel jegyese nem volt hajlandó WC-t építeni leendő közös házukba. Egy másik nő idén június megtagadta a hazatérést mindaddig, amíg apósáék nem alakítanak ki vécét a házban.

Az indiai kormány célul tűzte ki, hogy 2019-re minden háztartásban legyen illemhely, 2014 óta létesült is 20 millió WC, a terv megvalósítása azonban akadályokba ütközik, nemcsak a szegénység, hanem egy babona miatt is, mely szerint a házon belüli illemhelyek tisztátalanok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top