Életmód

Komoly veszélybe került a tehetséggondozó iskola jövője

Egy volt munkatárs levédette a roma gyerekek mentorálásának módszertanát, és ezért 145 milliót követel a Snétberger-központtól.

Komoly veszélybe került a Snétberger Ferenc nevét viselő különleges zenei iskola jövője. A felsőörsi intézménybe bármikor betoppanhatnak a végrehajtók és vihetnek mindent, a drága hangszereket és a teljes felszerelést – írja a 24. hu.

Az iskola 2011 óta számos elismerést és díjat begyűjtött a fiatal, főként roma zenészek körében végzett tehetséggondozásért. Tromposch Julianna operatív igazgató és az iskola működtetéséért felelős cég, a Camp Europe Felsőörs Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársa volt egészen 2017 elejéig. Ekkor azonban belső ellentétek miatt megváltak tőle, és néhány hozzá közel álló alkalmazottat is elbocsátottak.

A meglepetés áprilisban érte az iskolát: az elküldött igazgató nevében inkasszózták a Camp Europe Kft. számláján lévő teljes, több tízmillió forintnyi készpénztartalékot, majd egy végrehajtó is megjelent, hogy vigye a cég nevén lévő ingóságokat. A végrehajtó arra hivatkozott, hogy az iskola jogosulatlanul használja Tromposch Julianna szellemi tulajdonát, aki kérte az őt ért kár megtérítését.

Az intézményben úgy tudják, hogy a volt menedzser a szakítás után a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában saját szellemi termékeként regisztráltatta a roma gyerekek mentorálásának módszertanát. Tromposch a jogosulatlan használatért 85 millió forintot számolt fel, amihez hozzáadott 5 millió forint sérelemdíjat, valamint 55 milliót szerződésfelmondásért.

A 24.hu úgy tudja, eddig csupán az 55 milliós szerződésbontási összeg miatt fordult az iskola és az állami fenntartó bírósághoz, a fennmaradó 90 millió forintos tétel továbbra is jogerősen végrehajtható követelésként lóg az intézmény feje fölött. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top