Életmód

Ennyire megható poszt még sosem született a petefészekcisztáról

Samantha azóta küzd a makacs és fájdalmas cisztákkal, hogy megszületett legkisebb gyermeke. Mostanra odáig jutott, hogy gyűlölni kezdte a testét…

Derék, láb és hasfájdalom… Akinek volt már valaha petefészekcisztája, az pontosan tudja, hogy ezekkel a tünetekkel jelentkezik. Nálam a tompa, cserébe állandó hasfájás volt a nyerő, egy kis zsibbasztó hátfájdalommal megspékelve, ami valahogy mindig akkor kezdődött, amikor a hasfájástól legszívesebben kiszaladtam volna a világból.

És bár már ez is borzasztó volt, mégis semmi volt ahhoz a bénító, késszúrásszerű, nyilalló fájdalomhoz képest, ami akkor jelentkezett, mikor “kipukkadt” a ciszta. Nekem a legnagyabb gyerekökölnyi volt, és még most is jól emlékszem a reakciómra, mikor az orvos diagnosztizált, majd közölte, ha szerencsém van, nem kell megoperálniuk. Szerencsém volt. Magától felszívódott…

Here it goes. Since having my youngest and last child my body has been a mess. I've been getting ovarian cysts every 2-3 weeks and doctors can't tell me why. I've tried so many different birth controls and nothing is slowing them down. I've had my left ovary, and both Fallopian tubes removed. As well as my gallbladder that crapped out on me because of all the birth control I've tried. Well a few weeks ago I found out I have a huge ovarian mass on my right ovary. I go to see a specialist about what it is and how to proceed with treatment. So fast forward to last night. Rob and I were suppose to have a date night but I ended up in the ER in so much pain and spotting. They said the mass was still there and I really need to see a specialist. When we got home from the hospital I was crying and upset with my body. I felt like it was ugly, scarred, and completely broken, I felt like it has failed me. Rob said ” Come here babe, let me take your picture so I can show you the things I think are beautiful about your body.” We sat and he proceeded to tell me all the wonderful things about my body. Ladies that's the kind of man you deserve. A man that will pick you up when you're down, comfort you no matter what, endlessly tell you how perfect you are. #mybodymadebabies #ovariancysts #ovarianmass #myhusbandisthebest #tryingtoseethepositive

Samantha Marie (@sam_marie_91) által megosztott bejegyzés,

Samantha Caracci azonban nem ilyen szerencsés. Mióta világra hozta legkisebb gyermekét, a petefészke újra és újra megtelik kisebb-nagyobb és rendkívül fájdalmas cisztákkal. A Metro.co.uk brit bulvárlap idézi a brit anyukát, aki elárulta, amikor először jelentkeztek nála a derék-, has- és lábfájdalmak, azt hitte, egyszerűen túledzette magát.

A fájdalom néhány nap múlva elviselhetetlenné vált, akkor ment be az ügyeletre, ahol az orvosa közölte vele, hogy a petefészkei és a méhe is tele van cisztákkal. “Hiába távolították el a bal petefészkemet és mindkét petevezetőmet és hiába szedek fogamzásgátlókat, a ciszták 2-3 hetes időközönként újra és újra megjelennek, és pokoli fájdalmasak.

“Néhány hete a kezelőorvosom a jobb petefészkemen talált egy hatalmas foltot. Megkezdtük a kezelését és úgy tűnt, javul az állapotom” – írta legfrissebb Instagram-posztjában Samantha, majd hozzátette, a kínzó fájdalom éppen akkor jelentkezett nála, mikor “randizni” ment volna férjével.

Amikor hazaértünk a kórházból, zokogtam. Tele volt a hócipőm a testemmel, gyűlöltem magam. Csúnyának, sérültnek és összetörtnek éreztem magam. Úgy éreztem, a testem cserbenhagyott engem.” Szerencsére Samantha férje nem így látta a dolgot: ahelyett, hogy ráhagyta volna feleségére, fotót készített róla, hogy megmutathassa, mi mindent tart csodálatosnak rajta.

Leült mellém a képpel, és elkezdte sorolni ezeket a dolgokat. Csajok, azt hiszem, mindannyian megérdemlünk egy ilyen férfit. Egy férfit, aki felemel akkor, mikor a legmélyebben érzed magad, aki, történjen bármi, megvigasztal, és aki végtelen türelemmel hajtogatja neked, hogy úgy vagy számára tökéletes, ahogy vagy!

Olvass még többet a petefészekcisztáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top