Életmód

Nézegess 91 éves, büszke friss diplomást!

A thaiföldi Kimlan Jinakulnak fiatalon nem volt lehetősége felsőfokú tanulmányokat végezni, 85 évesen beiratkozott humánökológia szakra.

Az észak-thaiföldi Lampang tartományból származó Kimlan először 72 éves korában szeretett volna egyetemre menni, de egyik lánya halála miatt akkor ez nem jött össze.

85 évesen próbálkozott újra, ekkor iratkozott be humánökológia szakra egy helyi egyetemre. Tíz év kitartó tanulás után végül idén vehette kézbe diplomáját.  

A BBC helyi tudósítójának a boldog nagymama elmondta, hogy bár fiatalon jó iskolába járt, házassága miatt nem tudta folytatni tanulmányait. Később, már nagyszülőként azonban figyelt arra, hogy unokái diplomát szerezzenek. Ötüknek ez sikerült is, egyiküknek doktori fokozata is van.

“Mondjuk, nem hiszem, hogy munkát kapok majd a diplomámmal, de mindegy, foglalkozom inkább tovább az unokáimmal” – mondta el Kimlan, aki általában a reggeli buddhista szertartások után ült le tanulni.

Kimlan valószínűleg nemcsak az ország, de egész Ázsia legidősebb friss diplomása lett.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top