Életmód

5 meglepő ok, ami miatt nem tudsz nyugodtan aludni

Nem szabad alábecsülni a pihentető alvás fontosságát, de mégis mit csináljunk, ha egyszerűen nem jön az álom? Lehet, hogy ezek a meglepő okok állnak álmatlan éjszakáid mögött!

1. Esti fitnesz

Ne csodálkozzunk, ha egy későre időzített edzés után egyszerűen nem tudunk elaludni. A sportolás felpörgeti a testet, stimulálja az idegrendszert, ezért ügyeljünk rá, hogy lefekvés előtt 3-4 órával már ne végezzünk intenzív mozgást.

2. Rendszertelenség

Tudjuk, hogy ez nem egyszerű, de próbáljunk meg mindennap nagyjából azonos időben lefeküdni – így áll majd helyre a bioritmusunk. És igen, a hétvége sem képezhet kivételt!

5 meglepő ok, ami miatt nem tudsz nyugodtan aludni

3. Koffein

Persze nem arra gondolunk, hogy bárki is lefekvés előtt kávézgatna – legalábbis bízunk benne. Viszont a koffein sok más ételben és italban is megtalálható, például bizonyos teákban vagy a csokoládéban is.

4. Alkohol

Ugyan az alkohol segíthet a gyorsabb elalvásban, az alvás minőségére negatív hatással van. Ne próbáljuk borozással elszenderíteni magunkat, sőt, elalvás előtt 2 órával már ne fogyasszunk alkoholos italokat.

5. Túltelített elme

Ez az egyik leggyakoribb probléma, mégis ezzel a legnehezebb küzdeni. A zsibongó gondolatok gyakran nem hagynak minket pihenni, ezért próbáljunk néhány pihentető, meditációs gyakorlattal kitisztítani a fejünket, például soroljunk szavakat, amelyek ugyanazzal a betűvel kezdődnek.

 

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top