Életmód

4 tudományos módszer, amivel garantáltan kreatívabb lehetsz!

Néha mindannyiunknak szüksége van egy kis lökésre, hogy beinduljanak azok a kreatív energiák. Mutatunk néhány tudományosan is igazolt módszert!

1. Legyen káosz az íróasztalon!

Furcsán hangzik, nem igaz? De működik. A Psychological Science egyik tanulmányában kupis és rendezett íróasztalok előtt ülő embereket kértek meg, hogy írjanak egy novellát a pingponglabdáról. Kiderült, hogy a káoszban dolgozóknak sokkal kreatívabb ötleteik voltak, mint a rendezett terekben ötletelőknek.

2. Nézz valami kéket!

A Brit Columbiai Egyetem tudósai szerint a kék szín hozza ki belőlünk a legtöbb kreatív energiát, szóval ha nincs lehetőségünk vízpart mellett dolgozni, vegyük körbe magunkat kék színű tárgyakkal!

4 tudományos módszer, amivel garantáltan kreatívabb lehetsz!

3. Irány a kávézó!

Nem véletlenül ül mindig annyi laptopos ember a Starbucksban! Egy kávézóban többnyire kellemes alapzaj és nyugodt atmoszféra van, ami épp ideális közeget biztosít a kreatív energiák áramlására.

4. Meditálj!

A meditáció szinte mindenre jó megoldás, így kreativitásunk fokozásában is sokat segíthet. A meditáció kiüríti az elmét, segít fókuszálni, és alapvetően is sokkal nyugodtabbnak, stresszmentesebbnek érezhetjük magunkat, ami kiváló táptalaj a csodás ötleteknek!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top