Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Életmód

Időjárás: vörösen izzik az ország nagy része

Csütörtökre már nyolc megyére és Budapestre is a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetését adta ki a hőség veszélye miatt a meteorológiai szolgálat, ez azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet nem megy 29 fok alá ezeken a területeken.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a főváros és Pest, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében van érvényben a vörös, harmadfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 29 fok felett valószínű.

Az ország többi megyéjében sem sokkal jobb a helyzet, itt másodfokú, azaz narancs figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, tehát a többi megyében is várhatóan 27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet.

Időjárás: vörösen izzik az ország nagy része

Az előrejelzés szerint csütörtökön is napos, száraz idő lesz. Kora estétől az északi és nyugati határvidéken felhősebb tájak is lehetnek, és ott egy-egy zápor, esetleg zivatar is lehet. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, esetleges zivatarfelhő környezetében lehet némi szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34–39 fok között várható, és késő estére is csupán 23–31 fok közé mérséklődik a meleg.

Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár keddtől péntek éjfélig rendelte el a hőségriadót az egész ország területére.

 

Címlap

top