Életmód

Élő adásban osztották ki a műsorvezetőt, aki a gyerekvállalásról faggatta a politikusnőt

Élő adásban osztott ki szerda reggel egy műsorvezetőt az új-zélandi Munkáspárt kedden megválasztott új vezetője, amiért a férfi az után érdeklődött, hogy mikor szeretne gyermeket vállalni.

A 37 éves, egyelőre gyermektelen Jacinda Ardern szerint teljesen elfogadhatatlan, hogy egy nőtől 2017-ben bárki ilyet kérdezzen, a műsorvezető túl messzire ment. Mark Richardson szerint viszont kérdése jogos volt, mert az ellenzék új vezetőjeként Ardernből miniszterelnök is lehet, “ezért az ilyesmit is tudnunk kell”. A Munkáspárt új elnöke világossá tette, hogy ő korábban beszélt már a gyerekvállalásról nyilvánosan, ezért nem sérti a kérdés.

Jacinda Ardern (fotó: Tumblr)
Jacinda Ardern (fotó: Tumblr)

“Más nőkkel szemben viszont teljesen elfogadhatatlan, hogy ilyen kérdésre kelljen válaszolniuk a munkahelyükön” – mondta Jacinda Ardern, aki szerint csak a nő dolga, hogy mikor vállal gyereket, és ennek nem szabadna hatással lennie arra, hogy megkap-e egy állást. Korábban a New Zealand Herald című lapnak a politikus úgy nyilatkozott, hogy szeretne anya lenni, szerinte az anyaság és a pártelnökség nem zárja ki egymást.

Ardern az új-zélandi Munkáspárt történetének legfiatalabb és második női vezetője; Andrew Little-t váltotta a párt élén, aki kedden, mindössze hét héttel a következő választás előtt váratlanul jelentette be lemondását a párt éléről, mert nem sikerül megállítania pártja népszerűségvesztését. A legfrissebb kutatások szerint a Munkáspárt támogatottsága ugyanis 20 éve nem volt ilyen alacsony, mint most: 24 százalékos. A kormányzó Nemzeti Pártot a megkérdezettek 45 százaléka támogatja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top