Életmód

Tényleg hatásos fogyókúratippek

A nyár kellős közepén vagyunk, itt valami rapid megoldásra van szükség, hogy rövid időn belül látványosan beleférjünk a fürdőruhába, és ne kelljen egész nyaralás alatt behúzott hassal feszítenünk a strandon. Tuti tippek fogyókúrához.

Tudjuk, hogy a gyors fogyókúrák nem egészségesek, de aki csak most kapott észbe, annak rövid időn belül, gyors megoldásra van szüksége. Mi most összegyűjtöttük a legdivatosabb fogyókúratippeket 2017 nyarára.

A fogyókúra örök

Egy dolgot leszögezhetünk a fogyókúrával kapcsolatban: itt sincs új a nap alatt. A régen is bevált módszerek köszönnek vissza idén is, esetleg más néven, mint ahogy anyáink ismerték. A villámgyors fogyást ígérő diéták szinte biztos, hogy nem lesznek tartósak, és még csak egészségesnek sem mondhatók, viszont a látványos eredmény nem vitatható el. Ahhoz, hogy a fogyókúra tartós legyen, idő kell, és sok sport.

Tényleg hatásos fogyókúra tippek

Citromdiéta: 3 kiló egy hét alatt

Ez egy igazán könnyen kivitelezhető fogyókúrának tűnik: nem kell mást csinálni, mint egy hét alatt sok-sok limonádét inni, szoba-hőmérsékletű vízből elkészítve. Természetesen minél kevesebb cukorral. A citrom lényege, hogy segít felpörgetni a szervezet emésztését, és megszabadít a teljesen felesleges méreganyagoktól, így csökkenti a súlyt. Persze az sem árt, ha ez alatt az egy hét alatt minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk.

Rizsdiéta: 5 kiló mínusz 9 nap alatt

Elgondolkodtál már azon, hogy nagy átlagban a rizsfogyasztó nemzetek, mint a japánok és a kínaiak, kevésbé elhízottak, mint mi Európában? Ez lehet, hogy az egészségtudatosan elkészített rizsételeknek is köszönhető. A rizs ugyanis nagy mennyiségben csökkenti a szervezet nátriumszintjét, ezáltal leadja a felesleges víztartalmát, és salaktalanít. A rizs ráadásul könnyen beilleszthető a fogyókúrába, mivel változatosan elkészíthető levesnek, főételnek, desszertnek vagy köretnek is. Fontos, hogy minimálisan sózzuk, és olívaolajjal készítsük. Hallal, fehér hússal és sok-sok zöldséggel.

Gluténmentes diéta: viszlát kenyér, viszlát tészta!

A lapos has egyik legfőbb ellensége a szénhidrát, ezért ha látványos változást szeretnénk, egyszerűen hagyjuk el a gluténtartalmú ételeket: fehér lisztből készült péksüteményeket, kenyereket és tésztákat. Helyette használjunk rizs- vagy köleslisztet, köretnek pedig quinoát. Kezdetben látványos eredményeket érhetünk el ebben a fogyókúrában is: lapos has és vékonyabb combok. Persze ez nem kifejezetten egy fogyókúra.

15 napos zsírégető diéta

Ennek a közel két hetes diétának a lényege: a fehérjebevitel. Bármilyen furán hangzik is, a fehér, zsírszegény húsok fogyasztása látványos fogyást eredményezhet. A szervezetünk ugyanis erős, energiával telt lesz, nem akar majd kétségbeesetten raktározni, és mi sem leszünk fáradtak a mindennapi sporthoz. Fontos, hogy a megnövelt fehérjebevitellel párhuzamosan a zsír- és a cukorfogyasztást csökkentsük minimálisra, ha nem nullára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top