Életmód

Milliókat talált a pincér, leadta a rendőrségen

"Mallorca legbecsületesebb pincérét" ünneplik a spanyolországi üdülőszigeten Lahouari Saidani személyében, aki 77 ezer euró (23,5 millió forint) értékű talált pénzt és csekket adott le a rendőrségen.

Az algériai férfi, aki egy kebabvendéglőben dolgozik, az otthonának is helyet adó lakótömbben, a levélszekrények alatt egy papírzsákban, vadonatúj ruhadarabokkal, igazolványokkal és egyéb okmányokkal együtt találta a kisebb vagyont.

A Diario de Mallorca című helyi lap beszámolója szerint a szerény körülmények között élő családapának eszébe sem jutott, hogy megtartsa a talált pénzt.

Lahouari Saidani
Fotó: mallorcazeitung.es

“Muszlim vagyok, és vallásom tiltja, hogy megtartsak olyan dolgokat, amelyek nem az enyémek” – idézi őt a lap.

Az észak-afrikai migráns elmondta, hogy eleinte gondjai voltak a rendőrségen, mert “a rendőrök nem igazán akartak hinni egy arabnak, aki egy zsák pénzzel állított be az őrszobára”.
A papírzsákban megtalálták egy tulajdonos, egy ingatlanügynök, egy román nő okmányait. Az algériai pincér nem fogadott el megtalálói jutalmat, de a nő ragaszkodott hozzá, hogy legalább a férfi feleségének adhasson ajándékot.

A 37 éves nő azt mondta a rendőröknek, hogy egy bankban akarta befizetni a pénzt és beváltani a csekkeket, amelyeket a lépcsőházban felejtett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top