nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Lecsapott az ítéletidő: halálos áldozata is van a tomboló viharnak

Lecsapott az ítéletidő: halálos áldozata is van a tomboló viharnak

Több mint 90 településen volt szükség a katasztrófavédelem közbelépésére Romániában az elmúlt 24 órában, miután heves zivatarok, felhőszakadások pusztítottak az ország csaknem felében. Brailán újabb halálos áldozatot is követelt az ítéletidő.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

 Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) szerda reggeli közleménye szerint 91 településen okozott károkat a viharos szél, a lezúdult csapadék. A vihar országszerte 678 fát utakra, autókra vagy házakra döntött, közlekedési fennakadásokat, jelentős károkat okozva. A kidőlt fák 72  autót és 24 háztetőt rongáltak meg. A hegyoldalakról lemosott hordalék több órára fennakadásokat okozott a Déli-Kárpátokon átvezető DN1(Brassó–Bukarest) és DN7C (a Fogarasi-havasokat keresztülszelő) országúton.

A múlt héten sem kímélte az országot az időjárás

A legnagyobb pusztítást – a Duna torkolatvidékének közelében fekvő, kelet-romániai – Braila megyében végezte az óránként több mint 80 kilométeres sebességű szél. Itt több mint 500 fát tépett ki a szélvihar, a megyében 44 település maradt villanyáram nélkül.

A Brila megyei Lacu Sarat nevű üdülőtelepen halálos áldozatot is követelt a vihar: egy 51 éves nőt agyoncsapott egy kidőlt fa, férjét – aki néhány másodperccel korábban már elérte autójukat – súlyos, de nem életveszélyes zúzódásokkal szállították kórházba.

Vasárnap éjszaka a Bihar megyei Csarnóházán (Bulz) egy 36 éves nagyváradi férfi vesztette életét a település kempingjét sújtó szélviharban, amikor autójára, amelyben menedéket keresett, rádőlt egy gyökerestől kitépett nyárfa.

 

Megosztás Facebookon