Életmód

Rengeteg magyar aquapark működik szabálytalanul

Vízpartok környékén, strandokon, aqua- és élményparkokban található csúszdákat, vízi játékokat vizsgált a fogyasztóvédelmi hatóság. Az üzemeltetők nem vizsgáztak jól.

A fogyasztóvédelmi hivatalok összesen 136 helyszínen, köztük az ország aquaparkjaiban 553 csúszdát, vízi ugrálóvárat és élményjátékot ellenőriztek, melyek 43 százalékánál állapítottak meg kisebb-nagyobb hiányosságokat – írja a Napi.hu.

Rengeteg magyar aquapark működik szabálytalanul

Négy helyszínen 16 eszköz (csúszda, vízbe telepített mászóka- és csúszdarendszer, kisgyerekeknek szánt, kézi hajtású, lapátkerekes vízi eszköz) működtetését megtiltották a megfelelőségi tanúsítvány beszerzéséig, a terhelhetőség feltüntetéséig vagy a kezelő személy megfelelő oktatásának igazolásáig – írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az üzemeltetőknek egyértelműbben kell tájékoztatniuk a vendégeket az egyes eszközök működéséről, és fel kell tüntetniük, milyen javításokat hajtottak végre azokon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top