nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Meghalt Lendvai Anna, a fiatal blogger, aki negyedik tüdejéért küzdött

Meghalt Lendvai Anna, a fiatal blogger, aki negyedik tüdejéért küzdött

Anna alig két hete mondta ki az igent szerelmének, és június végén még oroszlánként harcolt egy harmadik tüdőátültetésért.
NLCafé
f Ajánlom

“24 évesen, két tüdőtranszplantáció és számtalan, fájdalmas, levegőtlen éjszaka és nappal után úgy éreztem, hogy már túl vagyok a nehezén, és csak jó jöhet” – kezdte utolsó blogbejegyzését Lendvai Anna. A fiatal, cisztás fibrózisban szenvedő blogger, aki betegségéről megdöbbentő őszinteséggel, ugyanakkor humorral írt Csak Levegőt! című blogján, június végén még azért küzdött, hogy lehessen egy harmadik tüdőátültetése.

A bejegyzésből kiderül, Anna szervezetében decemberben megjelent egy baktérium, majd egy gomba is, ami tönkretette a 3. tüdejét. A fiatal lány leírta, a gyors kilökődést orvosainak az utolsó utáni pillanatban sikerült megállítaniuk, ám emiatt áprilisban intenzív osztályra került.

Anna nem adta fel a küzdelmet, minden tőle telhetőt megtett azért, hogy újabb tüdőt kaphasson. És míg a transzplantációs bizottság válaszára várt, minden egyes percben küzdött az éltető levegőért:

Igyekszem továbbra is pozitív maradni és harcolni. Felülök, leerőltetem a falatokat, az innivalót, hogy erős maradhassak, amennyire lehet, aztán csinálom a kezeléseket…akkor is, ha lázas vagyok, akkor is, ha fáj levegőt venni. Mert tudom, ha abbahagyom, akkor a hörgőcskék összecsukódnak, és lehet, hogy többé már nem nyílnak ki.

Három hónappal ezelőtt a bizottság az előrehaladott kilökődésre hivatkozva elutasította Anna új tüdőre vonatkozó kérvényét. Nem hitték, hogy ilyen súlyos állapotban túl lehetne élni a műtétet, Annát azonban nem ejtette kétségbe a dolog. Tovább küzdött, hogy javuljanak az értékei, eközben Facebookon közzétett posztjában olyan sorstársakat keresett, akiket hasonló értékekkel operáltak meg.

A fiatal lánynak, aki két héttel ezelőtt mondta ki az igent szerelmének, nem maradt ideje arra, hogy megtalálja azokat az embereket, akik segíthettek volna meggyőzni a bizottságot: tegnap meghalt. Férje, aki az utolsó pillanatig mellette volt, a Facebookon közölte Anna halálhírét, és megható posztban búcsúzott tőle.

Abban hittünk és hiszek, hogy egy jobb világban mindenképpen folytatjuk, csak azért történhetett ez” – írta, majd hozzátette, reméli, Anna már mosolyog, mert megvilágosodott.

Olvass még többet a tüdőátültetésről az NLCafé oldalán: 

Megosztás Facebookon