Életmód

Pónik válthatják a vakvezető kutyákat – videó

Speciális póniképző iskolát nyitott egy izraeli pár, ahol a pónikat különböző terápiás feladatokra, köztük vakvezetésre is kiképzik. Az apró növésű lovak állítólag jól kijönnek a gyerekekkel és az idősekkel is.

Szögre akaszthatják a vakvezető hámot az aranyos golden retriverek, mert hamarosan még aranyosabb pónik veszik át a helyüket. A vakvezető és más terápiás feladatokat ellátó pónikat egy izraeli farmon képzik ki a speciális feladatokra.

Vakvezető pónik kiképzése

Az ötlet a farm tulajdonosától, Rafitól származik, aki egy belga útja során botlott a csodás, apró termetű lovakba, és felfedezte különleges képességeiket. Rafi szerint a pónik nagyon jól viselik a gyerekeket és az időseket, és alkalmasak terápiás feladatok ellátására ugyanúgy, mint a kutyák. Sőt, a pónik kiváló vakvezetők is.

Rafi szerint az is a pónik felé billenti a mérleg nyelvét, hogy azok is tarthatják, akik allergiásak a kutyaszőrre, és míg a kutyák átlagosan csak 10 évig élnek, egy póni akár 40 évet is megélhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top