Életmód

Me­gint kiderült valami a mul­tik élel­mi­sze­re­i­ről

Ismét kerekedik a botrány a Kelet-Európába szállított silányabb minőségű élelmiszerek miatt. Nemrégiben Robert Fico emelte fel a szavát a multik eljárása ellen, és bojkottal fenyegette meg a kettős minőséget használó élelmiszeripari cégeket.

Téma volt a visegrádi országok kormányfőinek találkozóján az élelmiszerek kettős minőségének problémája is, ami egyre nagyobb figyelmet kap a szomszédos Szlovákiában ugyanúgy, mint ahogy Magyarországon is. 

“Egyáltalán nincs rendjén, hogy a német löncshúsban disznóhús van, a csehben meg a szlovákban meg valamiféle szeparált csirkemaradék” – mondta korábban Robert Fico szlovák kormányfő, majd kilátásba helyezte az érintett termékek szállításának bojkottálását is. 

Fazekas Sándor magyar földművelésügyi miniszter az M1 Napi aktuális című műsorában beszélt arról, hogy az osztrák pizzán több mozzarella sajt van egy adott terméken, mint Magyarországon vagy Csehországban. Fazekas úgy tudja, hogy az EU és a multik tanulmányozzák ezt a kérdést, és kénytelenek lesznek változtatni rajta. Jelenleg Magyarországon közel harminc terméket vizsgálnak.

Fico egyenesen odáig megy, hogy népszavazásra bocsátaná az élelmiszerek kettős minőségének kérdését, amivel így az uniónak foglalkoznia kellene – írja a felvidek.ma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top