Életmód

A tudomány is bebizonyította, hogy adni jobb, mint kapni

A nagylelkűség közelebb vihet ahhoz, hogy megtaláljuk a boldogságunkat.

 Hányszor hallottuk, hogy adni jobb, mint kapni! A közmondás, amit gyerekként oly nehéz volt elhinni, most tudományos igazolást nyert: egy friss kutatás szerint nagylelkűnek lenni tényleg megéri, hiszen azzal együtt, hogy másoknak segítünk, magunk is boldogabbá válunk.

A tudomány is bebizonyította, hogy adni jobb, mint kapni

 A Nature szakfolyóirat közölte azt a 4 hetes kutatást, melyben 2 csoport vett részt. Mindkét csoport résztvevői ugyanannyi mennyiségű pénzt kaptak, a különbség csupán annyi volt, hogy 4 héten át az egyiknek másokra, a másiknak magukra kellett költeniük. Előbbi csoport esetében érdekes megfigyelést tettek a kutatók: az önzetlen adakozás során az agy olyan területe aktiválódott, amely az örömhöz is kapcsolódik

 Ugyanakkor a nagylelkűség nemcsak pillanatnyilag tesz elégedettebbé, hosszú távon is hozzájárul a jó kedélyállapothoz – állítják a kutatók. Ehhez pedig nem kell önfeláldozó mártírnak lennünk, elég, ha csak apró gesztusokkal segítjük a környezetünket.

 popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top