Életmód

Videózással küzd a demencia ellen a 70 éves YouTube-nagyi

Újabban egy hetvenéves koreai nénit imád az internet, aki a vlogolástól a sminkes videókig minden keresett kontentet profi módon legyárt. Külön jó, hogy a videózással a demencia ellen harcol az idős nő.
Videózással küzd a demencia ellen a 70 éves Youtube-nagyi

A hetvenéves Park Makraet unokája bátorította videózásra, elsősorban azért, hogy az idős nőnek legyen egy hobbija, amivel lefoglalja magát, ráadásul olyasmi, amivel az agyát is frissen tarthatja, a családban ugyanis elég gyakori az időskori demencia.

Az első videó ausztráliai utazásáról készült, ahová unokájával együtt mentek:

És állítólag már itt mindenki beleszeretett a vagány koreai nagyiba. Az idős nő azóta mindenféle vlog videókat, sőt a trendekre ráérezve már sminkes videókat is gyárt, csatornájára pedig 280.000 ember van feliratkozva. Azóta szerepelt már helyi magazinokban is, és azt is elmondta, most érzi magát igazán jól a bőrében: “Amikor hetvenéves lettem, azt hittem, vége az életemnek, de ahogy elkezdtem videózni, rájöttem, az életem 71-nél kezdődött!”

A nagyinak egyébként Instagram-fiókja is van, ahol Korea_Grandma néven posztolja irigylésre méltó kalandjait – mindenképpen érdemes bekövetni!

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top