Életmód

Az or­vo­sok is el­ké­ped­tek: ez tör­tént az apu­ká­val, aki­nek le­állt a szíve

Negyven percnél is tovább volt halott egy férfi, de két rendőrnek hála, ma újra él, igaz, fél évig nem vezethet autót.

Orvosai is a csodával tartják egyenértékűnek azt, ami a 36 éves észak-karolinai John Ogbrummal történ. A férfi június 26-án otthonában dolgozott számítógépén, amikor szívrohamot kapott. Szerencséjére két rendőr a közelben volt, amikor befutott a 911-re a segélykérő hívás és 1 percen belül el tudták kezdeni a háromgyermekes apa újraélesztését.

Nikolina Bajic és Lawrence Guiler rendőrtisztek felváltva végezték az újraélesztést, 42 percen keresztül küzdöttek a férfiért, míg végül visszatért a pulzusa. A rendőrök életmentő erőfeszítései dicséretesek, mert a szabályzat szerint a 20. perc után már nem kötelesek tovább folytatni az újraélesztést.

Miután Ogbrumnak visszajött a pulzusa, kórházba szállították, ahol mesterséges kómába helyezték néhány napra, hogy a szervezete megerősödhessen. Az orvosok most sem tudják, mi okozhatta a férfi szívleállását.

Mára John Ogbrum jól érzi magát, bár az újraélesztés miatt még kicsit fáj a mellkasa, megmentőinek végtelenül hálás. Orvosai visszafogott életmódot javasoltak neki, és fél évre eltiltották az autóvezetéstől. Azon gondolkodik, hogyan hozhatná ki a legtöbbet második életéből.

BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top