Életmód

8 dolog, amivel megnehezíted az életedet feleslegesen

A boldogságunk útjában gyakran mi magunk állunk. A következő 8 dolog pont olyan, amivel alaposan betehetsz a saját boldogságodnak.

1. Felnagyítasz mindent

Nem válaszolt a barátnőd az üzenetedre. A kollégáid nélküled mentek ebédelni. Mindenki találhat valamit, amin megbántódhat, ha nagyon akar. Ha folyton megbántva érzed magad, és azt hiszed, összefog ellened a világ, akkor lehet, hogy felnagyítod a dolgokat, és az ártatlan eseményekben is rosszat látsz. A boldog emberek ezt nem csinálják, nem veszik magukra a dolgokat, és nem bántódnak meg úton-útfélen mindentől.

2. Te vagy a saját filmed főszereplője

Azt gondolod, hogy körülötted forog minden, te vagy a főszereplő, még azt is tudod, milyen befejezést akarsz a filmednek. Sajnos elfelejted, hogy több szereplő is tartozik az életedhez, akik esetleg nem akarják azt a szerepet játszani, amit rájuk osztottál. Aztán amikor elrontják a szövegüket, amit szerinted mondaniuk kellett volna, akkor már nem is annyira vonzóak, szakítasz, nem szereted őket. Hagyd inkább a forgatókönyvet, és öleld magadhoz az igazi karaktereket.

3. Az apokalipszisre készülsz

A lehető legrosszabbat feltételezed a jövőről, folyton valamilyen katasztrófától rettegsz, a változásokra ősellenségként tekintesz. Ha fáj a torkod, rögtön rákosnak hiszed magad, ha elégedetlen a főnök, már a kirúgásodat látod magad előtt. Márpedig ez a hozzáállás a boldogság első nagy akadálya, úgyhogy magaddal teszel jót, ha leállítod a világvége-hangulatot az elmédben.

8 dolog, amivel megnehezíted az életedet feleslegesen

4. Tele vagy elvárásokkal

A családod és a barátaid felé rengeteg irreális vagy ki nem mondott elvárásod van. Aztán persze, amikor nem teljesítik ezeket, rosszul érzed magad. A pasid nem emlékszik az első mozizásotok évfordulójára? Vagy a barátnőd nem hívott fel, amikor már egy órája nem beszéltetek? Csökkentsd az elvárásaidat, és sokkal boldogabb leszel.

5. Egy jelre vársz

Addig nem hozol döntéseket, amíg valamiféle felsőbb hatalom nem jelez neked. Ez csak egyfajta bénultságot okoz, nő a frusztráltság benned, mert nem vállalod a felelősséget a tetteidért. A saját életedet neked kell irányítanod, ne helyezd át a kormányt magadon kívülre.

6. Nem vállalsz kockázatokat

Pedig kockázatok nélkül nincs is túl sok izgalom, úgyhogy ha szeretnél úgy élni, hogy még élvezed is, akkor néha bizony muszáj kockáztatni.

 

7. Másokkal hasonlítod össze magad

Mindig lesz valaki, akinek nagyobb háza, medencéje, finomabb étele, szebb férje és okosabb gyerekei lesznek. Másoknak viszont épp a te házad nagyobb, a te ételed finomabb, a te férjed szebb és a te gyerekeid okosabbak. Nézőpont kérdése, épp ezért teljesen felesleges összehasonlítani magadat másokkal.

8. Hagyod, hogy lopjanak tőled

Ha lenne egymillió forintod a matracod alatt, gyakran ellenőriznéd, hogy biztonságban legyen. Van azonban egyvalamid, ami még a pénznél is értékesebb: az időd. De semmit sem teszel, hogy megvédd, csak szórod szét felelőtlenül mindenféle tolvajoknak. Önző embereknek, egoistáknak, negatív embereknek, olyanoknak, akik nem bírják befogni, és ömlik belőlük a szó. Őrizd úgy az idődet, mint a képzeletbeli millióidat, és csak annak adj belőle, aki megérdemli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top