Életmód

A nagylelkűség lehet a boldogság kulcsa egy friss tanulmány szerint

Adni jó érzés, ez pedig most már tudományosan is bizonyított, egy friss kutatás szerint ugyanis a nagylelkűség lehet a boldogsághoz vezető út kulcsa!

Ezer és egy megfejtés van már rá, hogy mi lehet a boldogság titka, de a most következő megoldás tudományosan is bizonyított. 

A nagylelkűség lehet a boldogság kulcsa egy friss tanulmány szerint

A Nature Communicationsben publikált tanulmányban a Zürichi Egyetem kutatói megállapították, hogy a nagylelkű viselkedés fokozhatja a boldogságérzetünket, ráadásul ebből aztán egy csodás körforgás is kialakul, hiszen a boldogság jutalma miatt újra motiváltak leszünk a nagylelkűségre.

A kísérletben 50 alannyal dolgoztak, egy kísérleti csoportban és egy kontrollcsoportban. Mindannyian kaptak 25 svájci frankot, de a kísérleti csoportnak azt mondták, költsék valaki másra, míg a kontrollcsoport tagjai magukra költhették a pénzt. A kísérlet második felében döntéseket kellett hozniuk, amelyek áldozatot kívántak, például bizonyos pénzösszegek sorsát kellett eldönteniük – másnak adnák vagy megtartanák azt.

A végeredmény pedig felemelő, és persze ezek után nyilvánvaló: a nagylelkűség boldoggá tesz. Ezt egyébként szerencsére a hétköznapokban is tapasztalja az ember, de mindig meggyőzőbb a tudományos bizonyíték!

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top