Életmód

CT-vizsgálatra szállítás közben halt meg egy külföldi beteg

Műtét után, állítólag még altatásban szállított volna a mentő egy beteget szerdán a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról CT-re, ám a beteg még a folyosón meghalt.

Egy német állampolgárt vitt volna a rohamkocsi a klinika körülbelül 80 méterrel odébb található, Határőr úti épületébe CT-re szerda délután, de a páciens nem ért oda, még a kórházban meghalt –értesült a Magyar Nemzet.

Az út megtételéhez rendszeresen mentőt hív a kórház, ami egyesek szerint azért is problémás, mert így hosszú időre lefoglalják a legmodernebb felszereltségű mentőautót és a mentőorvost is – jegyzi meg a napilap.

A héten egy másik beteg is életét vesztette, akinél szintén felvetődött, hogy a halálának köze van ahhoz, hogy őt is szállítani kellett CT-vizsgálatra.

A Semmelweis Egyetem a cikkre reagálva az alábbi közleményt adta ki: “A cikk állításaival ellentétben nincs összefüggés az említett, többszörös infarktuson átesett, kómában lévő beteg halála és a tervezett CT-vizsgálat között. A cikkben hivatkozott CT a klinikához tartozó külön épületrészben, de 100 méteres távolságon belül van, ahová a súlyos állapotú betegeket az OMSZ és a Semmelweis Egyetem megállapodásának megfelelően minden alkalommal az OMSZ munkatársai szállítják a klinikán dolgozó kardiológus, vagy aneszteziológus szakorvos kíséretével. Az OMSZ munkatársai több száz lélegeztetett, akár sokkos állapotban lévő beteget szállítanak országszerte. Cáfoljuk azt is, hogy aznap műtéti beavatkozáson esett volna át a beteg. Az állítással ellentétben vasárnap folyamatos újjáélesztés mellett katéteres koszorúér tágításon és keringés támogató eszköz beültetésen esett át. A beteg ellátása a nemzetközi ajánlások alapján, a legmagasabb szinten, folyamatos intenzív terápiás, kardiológus és szívsebész szakorvos bevonásával történt.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán egyébként a legsúlyosabb állapotú betegeknél, a legmagasabb progresszivitási szintű beavatkozások történnek, a klinikán mintegy 150 orvos dolgozik, és a legmodernebb diagnosztikai és műtéti eszközök állnak rendelkezésre, a többi között kizárólag itt végzik a hazai felnőtt szívtranszplantációkat és a klinika Európa legjobb szívcentrumainak egyike.

Az újságíró hivatalosan nem kereste meg a Semmelweis Egyetemet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top