Életmód

Lejárt szavatosságú ételt szolgált fel esküvőjén a fiatal pár

Fényűző lakoma helyett inkább a környezetbarát megoldást választotta a jó fej pár, akik amúgy a teljes esküvői dekorációt is használt cuccokból oldották meg.

Az esküvőkön általában hatalmas, fényűző lakomákat szolgálnak fel, de ez ugyanakkor súlyos ételpazarlással is jár, amire pedig egyáltalán nincs szüksége az amúgy is elképesztő mennyiségű fogyasztható ételt kidobó világnak.

Lejárt szavatosságú ételt szolgált fel esküvőjén a fiatal pár 

Seigo Robinson és felesége, Romilde Kotzé ezért különleges ötlettel rukkoltak elő, hogy esküvőjük ne csak szerelmükről, de a környezetvédelemről is szóljon. A pár az ételpazarlás ellen harcoló Foodcycle Cambridge-dzsel szövetkezve állította össze esküvői menüjét, kizárólag olyan lejárt ételekből, amelyeket a szupermarketek polcain már nem lehetett eladni.

Lejárt szavatosságú ételt szolgált fel esküvőjén a fiatal pár

A pár egyébként a lagzi minden aspektusában tudatos volt: például a ruhákat és a dekorációt is mind használtan szerezték be. És ha mindez nem lenne elég, a nap végén megmaradt ételt hajléktalanoknak ajánlották fel.

Seigo és Romilde azt mondják, a szép gesztus csak még különlegesebbé tette számukra a nagy napot – remélhetőleg sok pár követi még ezt a nemes példát!

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top