Életmód

Százezres bírságot kapott Fülöp kutya gyilkosa

Miután elhunyt a kegyetlenül megkínzott kutya, Fülöp, állatbarát fociszurkolók ellátogatnak az állatkínzó férfi falujába, hogy egy sétával hívják fel a figyelmet az állatkínzásra.

Vasárnap ellátogat Nagycserkeszre a Szurkolók Az Állatkínzás Ellen szerveződés számos tagja, akik demonstrációt tartanak az állatkínzás ellen. A tiltakozás apropója Fülöp, a faluban gazdája által brutálisan megkínzott német juhász halála – írja a Bors.

A férfit a helyi önkormányzat azonnali hatállyal eltiltotta az állattartástól, és hat számjegyű pénzbírsággal sújtotta.

Az eseményre buszok viszik majd az embereket Budapestről, így hatalmas tömegre számítanak. A demonstrálók a helyi focipályán gyülekeznek, ott hallgatják meg a beszédeket, majd sétára indulnak, és érintik az állatkínzó gazda utcáját is, ahol a háza előtt mécseseket helyeznek majd el.

Fülöp kutya nyakára a szívtelen gazdája egy műanyag zsinórt csomózott, ami olyan szoros volt, hogy teljesen eltorzította a kutya fejét. S bár áprilisban kimentették kínzója karmai közül, és sokáig úgy tűnt, hogy szépen javul az állapota, június elején a sokat szenvedett jószág kimúlt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top