Életmód

Véletlenül kikotyogták, ki lehet Banksy

A drum and bass DJ, Goldie egy interjúban Robertként hivatkozott Banksyre, aki a Massive Attack alapító tagja lehet.

A brit drum and bass DJ és producer, Goldie egy podcastinterjúban Robertként hivatkozott a titokzatos graffitiművészre, Banksyre – figyelt fel az elszólásra a brit Metro.

Goldie arról beszélt, hogy ma már bármit el lehet adni Banksy nevével. Majd úgy folytatta, ennek ellenére nem szeretne tiszteletlen lenni Roberttel, mert briliáns művésznek tartja.

A Robert név a Massive Attack triphop együttes alapító tagjára, Robert Del Najára, művésznevén 3D-re utalhat. A véletlen leleplezés mellett szól az is, hogy Goldie és 3D régi jó barátok, mindketten Bristolban éltek, és graffitiztek is.

Robert Del Naját már korábban is azonosították Banksyvel. Egy kutató arra jutott, hogy Banksy alkotásai általában ott bukkantak fel, ahol a Massive Attack turnézott. Igaz, a jelek arra utalnak, hogy nem egyetlen személy készíti a graffitiket, inkább az 53 éves zenész irányíthat egy csapatot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top