nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
6 tipp, hogy a forróságban is nyugodtan aludhass

6 tipp, hogy a forróságban is nyugodtan aludhass

Ebben a forróságban sokan végighánykolódják az éjszakát, de azért van néhány apróság, amivel segíthetünk, hogy a melegben is nyugodtan alhassunk!
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

1. Tedd zacskóba az ágyneműdet, és rakd be pár percre a fagyasztóba! Ha nincs túl sok hely a fagyasztóban, már az is sokat segíthet a kellemes alvásban, ha a párnahuzatot vagy a pizsamánkat lehűtjük egy kicsit.

2. Töltsünk meg egy forró vizes tömlőt jeges vízzel, és lefekvés előtt használjuk testünk stratégiai pontjainak (térd, boka, csukló, nyak) hűtésére. Az is jó lehet, ha egy üveg jégbe hűtött vizet magunkkal viszünk az ágyba, így kéznél lesz a segítség.

6 tipp, hogy a forróságban is nyugodtan aludhass 

3. Egy üres parfümösüveget vagy virágspricnit töltsünk meg hideg vízzel, és tartsuk az éjjeliszekrényen gyors elsősegélynek!

4. Ügyeljünk rá, hogy lefekvés előtt ne együnk túlságosan fűszeres ételeket, azok ugyanis fokozhatják az izzadást. A túl sok fehérjével is érdemes vigyázni, azok ugyanis felpörgetik az emésztést, és akadályozhatnak az elalvásban is.

5. Napközben tartsuk zárva az ablakokat és behúzva a függönyöket, hogy hűvösebb maradhasson a hálószoba.

6. Lefekvés előtt zuhanyozz langyos vízzel (de ne legyen túl hideg), így alacsonyan tarthatod tested hőmérsékletét és kellemesebb érzés lesz befeküdni az ágyba!

 

Independent

Megosztás Facebookon