Életmód

Hazaküldték, mert rövidnadrágban ment dolgozni – zseniálisan vágott vissza

A brit srác nem akart hosszú nadrágban dolgozni a hőségben, de muszáj lett volna. Kreativitásának hála, ma már egy világ ismeri a nevét.

Merthogy, miközben a munkahelyi dresscode-dal vívta ádáz csatáját, Joey Barge valami olyasmire is rávilágított, ami meglehetősen sok munkahelyen probléma. Világszerte. Kis, mindennapi szexizmus ez, sokszor észre sem vesszük, pedig ott van: éspedig, hogy a nők még azoknál a cégeknél is viselhetnek nyári ruhát vagy szoknyát, ahol a férfiaknak kötelező a hosszú nadrág.

Épp ezért, mikor főnöke hazaküldte őt azzal, hogy az öltözéke munkavégzésre alkalmatlan, Joey gondolt egyet, és női ruhába bújt. Nem is akármilyenbe! Ha lúd, legyen kövér alapon egy szép, élénk rózsaszín mintás darabot választott, majd lefotózta magát, a képet pedig megosztotta a Twitter-oldalán.

Mondanunk se kell, a poszt felrobbantotta a közösségi oldalt, vírusszerűen kezdett terjedni, és rövid idő alatt több száz megosztást és kommentet generált. A többség persze kiállt Joey mellett, sokan még a saját kellemetlen tapasztalatukat is leírták szoknya-hosszú nadrág témában.

És aztán jött a meglepetés: a poszt híre eljutott Joey munkáltatóihoz is, akik megadták magukat a népharagnak. Mostantól férfiaknak is engedélyezik a rövidnadrágot, ha az háromnegyedes hosszúságú és fekete, bézs vagy sötétkék színű.

Olvass még többet a szoknyáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top