Életmód

Az NLCafé örökbe fogadott egy iskolát, örüljetek velünk!

1000 iskolás gyerek higiéniai körülményein javít az Unilever kezdeményezése.

2015 óta immár harmadik alkalommal hirdette meg az Unilever a Domestos akciót, amellyel hátrányos helyzetű vidéki általános iskolák mosdóinak fejújítását teszi lehetővé. A felhívás az előző évekhez hasonlóan ismét nagy sikerrel zárult, és közel 13 millió forint gyűlt össze, így szeptembertől 5 iskola fogadhatja majd új, tisztaságtól ragyogó mosdókkal a gyerekeket.

Az NLCafé örökbe fogadott egy iskolát, örüljetek velünk!

A kampány ideje alatt minden értékesített Domestos árából 5 forint került abba a “jótékonysági kasszába”, amiből az Unilever a támogató partnerek segítségével a mosdófelújításokat majd finanszírozza. A voksolás során kialakult sorrend alapján az összegyűlt pénzből és a támogatói felajánlásokból idén szeptemberre felújíthatja a mosdóit a hajdúszováti Diószegi Lajos Általános Iskola, a pilisi Gubányi Károly Általános Iskola, az Olaszi Általános Iskola, a csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola és a bagamér-kokadi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is.

A Domestos támogatását minden évben építőipari cégek egészítik ki különböző építési eszközökkel és segédanyagokkal. A Nők Lapja Café pedig második éve “fogad örökbe” egy iskolát, ahol csapatépítés keretén belül a szerkesztőség munkatársai is segítenek a munkálatokban. Idén először a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége is csatlakozott a programhoz. Adományuk egy teljes intézmény felújításának munkadíját fedezi. Így végül összesen 5 tanintézmény tisztasági helyiségei újulhatnak meg idén, és ezzel mintegy 1000 kisdiák számára válik sokkal kellemesebbé az iskolai mosdók használata.

Az összegyűlt adományból a nyári szünetben kezdődhetnek el az iskolákban a felújítások. Pácsonyi Daniella, a Nők Lapja Café főszerkesztője szerint az a feladatuk, hogy megtalálják azokat a történeteket ezekben az iskolákban, amelyekben nem törött csempék és nem működő csapok szerepelnek, hanem dobogó lelkek. Ezek a lelkek általában a tanárok, diákok, akiknek a történetein keresztül fel tudjuk ismerni, hogy hol tudnak segítséget nyújtani nekik. 

Az NLCafé kiadója, a Centrál Médiacsoport Zrt. is részt vállal a programból, és idén – akárcsak tavaly – a mosdófelújítások anyagi támogatása mellett, a vállalat munkatársai önkéntes munkával segítenek a hajdúszováti Diószegi Lajos Általános Iskolának a mosdók felújításában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top