nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Az igazgató tagadja, hogy eltiltották a ballagástól az aspergeres diákot

Az igazgató tagadja, hogy eltiltották a ballagástól az aspergeres diákot

Bírósághoz fordul az iskolaigazgató, mert úgy érzi, az aspergeres diák édesanyja megalázta az iskolát és a tanárokat.
NLCafé
f Ajánlom

Múlt héten mi is írtunk arról, hogy egy Asperger-szindrómával élő fiú édesanyja nyílt levelet tett közzé a Facebookon, melyben elpanaszolta, hogy az iskola úgy bünteti enyhén autista gyermekét, hogy nem engedi részt venni a nyolcadikos ballagásán.

Mint azóta kiderült, a szóban forgó iskola a Mindenki című filmben is feltűnt Bakáts téri általános iskola, melynek igazgatója, Bodó László a HVG-nak adott interjújában azt mondta, hogy “a szülő által leírtak döntő része hazugság”. Az igazgató szerint nem tiltották el a fiút a ballagástól, csupán az volt a tantestület állásfoglalása, hogy nem szerencsés, ha részt vesz az ünnepségen, mivel nem volt jelen az osztály életében, és nem is érdeklődött iránta. 

Bodó László hozzátette, hogy bár az édesanya nem nevezte meg az iskolát, nem volt nehéz kideríteni, hogy melyik intézményről van szó. Az igazgató szerint az iskolát és a kollégáit megalázták és úgy döntött, bírósághoz fordul az édesanya azon állítása miatt, miszerint azért nem mehet a fia a ballagásra mert aspergeres

Megosztás Facebookon