Életmód

Összefogtak, hogy a 95 éves bácsinak legyen légkondija

A texasi rendőrök nemcsak, hogy azonnal intézkedtek, amint megtudták, hogy egy 95 éves férfinak elromlott a klímája az elviselhetetlen déli hőségben, de be is szerelték a légkondit. Azóta a bácsi ablakait is lecserélték, és kifestették a házát is.

A 95 éves Julius Hatley, II. világháborús veterán férfi riasztotta múlt héten a Texas államban lévő Fort Worthben a 911-et, hogy segítséget kérjen az elromlott légkondija miatt. A Fort Worth-i őrsön nyilván meglepődtek a szokatlan kérésen, ám végül William Margolis rendőrtiszt és társa, Christopher Weir úgy döntöttek, hogy a fontosabb ügyek elintézése után benéznek Hatley-hez is, hogy igazat mond-e az öreg, vagy csak ugratja őket.

Hatley – mivel Texasban mostanra tartósan harminc fölött van a napi átlaghőmérséklet – klíma híján egyszerűen nem bírt megmaradni a házában, az árnyékos tornácon talált hűvös menedéket a hőség elől. A kiérkező rendőrök is a tornácon találkoztak az idős férfival. Kiderült, hogy valóban elromlott a légkondija, sőt a nyílászárói is tönkrementek, így reggel fél kilenckor már 32 fok körüli meleg volt a házában.

A rendőrök érezték, hogy nem lehet annyiban hagyni ezt a dolgot, és Margolis társával együtt bement a közeli áruházba, hogy közösen vegyenek Hatley-nek egy légkondit. Az elektronikai szaküzlet munkatársai azonban ugyancsak elérzékenyültek a bajba jutott bácsi történetétől, így az alkalmazottak a menedzsmenttel együtt felajánlották, hogy inkább kifizetik ők Hatley új klímáját. Ezt követően Margolisék beszerelték az új berendezést, de jótékonykodásuk itt nem ért véget. A Fort Worth-i rendőrök azóta lefestették a bácsi házának falait, és segítenek újakra cserélni az ablakokat is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top