Életmód

A hajproblémák gyökere

Megjelenésünk, magabiztosságunk meghatározó tényezője az egészséges és gyönyörű haj. Külleme, fénye, tapintása személyiségünk mellett többek között egészségi állapotunkról, valamint ápoltságunkról is árulkodik, így érdemes odafigyelni az apró változásokra is, mint a hajhullás, amelynek hátterében nem csak az évszakok változása, hanem más tényezők is állhatnak, ezért fontos, hogy időben észrevegyük az árulkodó jeleket!
A hajproblémák gyökere

A hajhullás háttere

A nők életében többnyire az első igazán komoly állapotváltozás a terhesség és a szülés. Hormonális hatásai előidézhetik a haj nagymértékű hullását. A nők harmincéves korának vége felé, szintén a hormonális változások következtében elkezd őszülni, illetve ritkulni a haj.

A problémák jelentkezésével sokan a fodrászhoz indulnak segítségért, azonban előfordul, hogy a nem megfelelő fodrászati kezelések hatására a haj állapota tovább romlik.

Sokan nem gondolnak rá, de a rossz vérkeringés is állhat a hajhullás hátterében, melynek oka, hogy az erek nem szállítanak elegendő mennyiségű oxigént, illetve tápanyagot a hajhagymákhoz, így azok működése lelassul vagy teljesen leáll, így a hajszálak kihullanak.

Szükséges táplálás a hajnak kívül-belül!

Amikor a haj táplálásáról beszélünk sokan a külsőleg felvitt pakolásokra, samponokra, balzsamokra gondolnak. Ezek természetesen szintén fontosak, azonban a táplálást belülről kell elkezdeni, hogy valóban tartós eredményt érjünk el. A legfontosabb vitaminokat és ásványi anyagokat megfelelő mennyiségben és minőségben táplálékkal már nem mindig tudjuk bevinni, de bizonyos étrend-kiegészítők segítségünkre lehetnek a legfőbb vitaminok bevitelében.

A H-vitamin, vagy más néven biotin gondoskodik hajunk fényességéről. A cink és a szelén hozzájárul a haj normál állapotának fenntartásához, a réz pedig a haj normál pigmentációjához. Emellett nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a hialuronsav szöveteink egyik nélkülözhetetlen alkotóeleme, amely bőrünk hidratáltságért is felel, azonban nem csak arcunknak van szüksége hidratáltságra, hanem a fej bőrének is. Az antioxidáns szőlőmagkivonat az egyik leghatékonyabb antioxidáns, a kollagén pedig a haj természetes eleme, azonban egy idő után egyre kevesebb kollagént termel szervezetünk, így a haj és a bőr rugalmassága érdekében külső forrásból kell pótolnunk.

A fent felsorolt vitaminok és ásványi anyagok segíthetnek megszépíteni bennünket, hozzájárulhatnak az ápolt külsőhöz és a jó megjelenéshez!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top