Életmód

Így vess véget a mobilfüggőségednek 3 lépésben!

Egyre aggasztóbbnak tűnik, mennyire össze vagyunk nőve okostelefonjainkkal, arról nem is beszélve, hogy a függőség itt egyáltalán nem túlzó kifejezés, hiszen a modern mobilok tényleg durván addiktívak. Így vethetünk véget az okostelefonok uralmának!

Ha 5 percenként végigpörgeted az Instagramot, vagy csak ellenőrzöd, hogy nem villant-e fel a telefonod képernyőjén egy észrevétlenül maradt értesítés, lehet hogy el kellene gondolkodnod okostelefonodhoz való viszonyodról!

Így vess véget a mobilfüggőségednek három lépésben 

Azt egy ideje már sok helyről halljuk, hogy a modern mobilok mennyire addiktívak, “leszokási” stratégia viszont már kevesebb van. Ha úgy érezzük, telefonunk túlságosan átvette az uralmat életünk felett, próbáljuk meg tudatosan leépíteni a dolgot! Első körben például jelöljünk ki mobilmentes időket, azaz olyan helyzeteket, helyeket vagy idősávokat, amikor megtiltjuk magunknak, hogy elővegyük a telefont. Lehet ez például egy baráti kávézás vagy egy buszút, amit inkább olvasással töltünk – kimondottan frissítő élmény lehet!

Utána próbáljuk meg, hogy jegyzeteket készítünk arról, mire is használjuk a telefont, amikor érte nyúlunk: csak úgy birizgáljuk, 2 percenként ellenőrizzük a Facebookot, vagy tényleg szükségünk van rá, mikor kézbe vesszük? Szakértők szerint ez segíthet, hogy átlássuk, mennyiszer nyúlunk feleslegesen, minden ok nélkül okostelefonunkért.

Végül pedig akkor járunk a legjobbat, ha egyszerűen kikapcsolunk minden olyat, amire nincs szükségünk. Az állandó értesítések miatt gyakran érezzük úgy, hogy akkor is rá kell kattintani a képernyőre, ha csak egy újabb lájkról kaptunk hírt, de ne felejtsük, hogy az értesítőküldő funkciót ki is lehet kapcsolni.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top