Életmód

Ettől a 3 perces trükktől pozitívabb lehet a gondolkodásod

Mindössze napi 3 percet kell ráfordítanod, hogy az agyadat negatív üzemmódból pozitívba állítsd.

 Korunk boldogságorientált kultúrájában megfeledkeztünk egy fontos tényről: az agyunk bizony nem boldogsággyártásra lett beállítva! A legtöbbünknek nehezére esik, hogy mindig a dolgok pozitív oldalát nézze, még ha tudjuk is, hogy az ellenkezőjével a saját boldogságunk útjában állunk.

Ettől a 3 perces trükktől pozitívabb lehet a gondolkodásod

 Loretta Breuning, a The Science of Positivity című könyv szerzője megmagyarázza a dolgot: “Az agyunk csak elraktározza az olyan boldogsághormonokat, mint a szerotonin, a dopamin és az oxitocin, és akkor szabadítja fel őket, ha vészhelyzetet észlel.” Breuning szerint ugyanakkor az agyunkat egy egyszerű gyakorlattal arra trenírozhatjuk, hogy a beprogramozott negatív gondolkodás szerint pozitívabbra váltson. Ehhez nincs más dolgunk, mint naponta 3-szor, 1 percen át a dolgok pozitív oldalát keressük, 45 napon keresztül. Ennyi idő elég az agynak, hogy betanulja az új programot, mi pedig egy kicsit szebbnek láthassuk a körülöttünk lévő világot!

mydomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top