Életmód

Hosszú Katinka pálmák alatt piheni ki a FINA kiakasztó döntését

Hosszú Katinka érthető módon nehezen teszi túl magát azon, hogy a FINA korlátozza, naponta hány versenyszámban indulhat a világkupán.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) értetlenül áll a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) döntése előtt, amely jelentősen megváltoztatta a szabályokat a 2017-es úszó világkupa-sorozatra. Az idén kilenc állomásos vk-t érintő legfontosabb módosítás az, hogy egy versenyző egy viadalon maximum négy egyéni számban indulhat.

A MÚSZ állásfoglalása szerint a változtatások korlátozzák a versenyt, szűkítik az élsportolók versenylehetőségeit, és a világ legjobb úszónője számára is hátrányt jelentenek. Ebben a helyzetben a Magyar Úszó Szövetség a FINA-nál kezdeményezi ezen új szabályok felülvizsgálatát, amelyhez kéri a FINA alelnökének, Gyárfás Tamásnak megértő támogatását is” –áll a közleményben.  

A korábbi években előfordult, hogy Hosszú Katinka egy versenyen tíz vagy annál több számban is résztvevő volt. “Gratulálok, FINA, így sikerült biztosítani, hogy nem úszhatok és nyerhetek annyit idén… De mást nem” – közölte Facebook-oldalán Hosszú Katinka, aki 2012 óta minden évben megnyerte az összetett pontversenyt, csak tavaly 386 ezer dollárt (106 millió forint) keresett, és 73 aranyérmet gyűjtött.

Katinka néhány órával később az Instagramon is közzétett egy fotót, melynek kommentárjából szintén érződik, mennyire kiakasztotta a FINA döntése.

 

Mióta mostantól nem fogok annyi versenyszámban úszni a Világkupán, így van időm lepihenni… Viccet félretéve, számomra a sport lehetővé teszi, hogy feszegessük a határainkat, rengeteget tanuljunk belőle és ezáltal inspiráljunk másokat is. Ha például Micheal Jordan limitálva lett volna, hogy hány percet vagy hány meccset játszhat akkor ma nem tudnánk, hogy mire volt képes és az NBA valószínűleg nem lenne olyan nézett, mint most… * * Now that I won’t swim all those events at the World Cup I got some extra time to lay around… But with all seriousness, sports allows you to push your limits, challenge yourself and grow as a person as well as inspire others. If for example Micheal Jordan would have been limited to how many games or minutes he can play we would never know what he was capable of and most likely the NBA wouldn’t been as watched as it is now…

Iron Lady (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés,

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top