Életmód

Korábban a Mekiben gürcölt, most pedig a Harvardon végzett

Shannon Satonori Lytle szegény családból jön, többek közt ezért is hosszú és küzdelmes úton kellett végigmennie, mire elérte álmát, és diplomát szerzett a Harvardon. Most mindenkivel megosztotta inspiráló történetét.

Sok frissen végzett fiatal pózol a diplomájával, de Shannon Satonori Lytle esete kissé más tészta. Nemcsak azért, mert ő a Harvardon végzett, ami, valljuk be, még mindig elismerésre méltónak számít, hanem azért is, mert a kép megosztotta élete történetét, ami egyszerre szívfacsaró és inspiráló mindenki számára.

A fiatal srác szegény családból jön, ezért gimi alatt egy McDonald’s-ben dolgozott, hogy félretegyen az egyetemre. A meló után hazament, és ellátta három kistestvérét, majd mikor a picik elaludtak, általában hajnali négyig fenn volt, és a házi feladatát csinálta. Még az ilyen késői vagy korai órákon is sétálnia kellett a város zűrös részeit átszelve, ugyanis nem engedhette meg magának az autót.

Korábban a mekiben gürcölt, most elvégezte a Harvardot a fiatal srác 

A családi házban internet sem volt, szóval Lytle éjszakánként kilógatta a laptopot az ablakon, hogy befogja a szomszéd wi-fijét és befejezze háziját. Azt mondták neki, Ohiónak erről a részéről csak ügyvédek és orvosok gyerekei jutnak be az elit egyetemekre, ő mégis megpróbálta.

“Vécét sikáltam, könyveket pakolásztam, eladtam a ruháimat, hogy megvalósítsam az álmomat, és utazhassak a világban. Mindig manővereznem kellett az életben, és mindig könyörögni a segélyért, utalványokért. Egy raktári munkás gyereke vagyok, bevándorló, első generációs értelmiségi.
És ma lediplomáztam a Harvardon.”

(Itt lehet elolvasni Lytle teljes posztját eredetiben.)

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top