Életmód

Ezért leszel egyre boldogabb, ahogy öregszel

Emlékszel, még tiniként milyen apróságok miatt voltál képes teljesen boldogtalannak érezni magad? Mostanra már ezek a dolgok kicsit sem számítanak.

Azt érezheted, hogy elvesztegetted a fiatalságodat, mert olyan jelentéktelen dolgokon rágódtál, amiken ma már eszedbe sem jutna izgatni magad. És valahol igazad is van, de nem csak te voltál ilyen, a kutatók szerint általánosan leírható jelenség, hogy élettapasztalatok szükségesek ahhoz, hogy boldogok legyünk. Fiatalkorunkban pedig épp tapasztalatból van a legkevesebb.

Egy új tanulmány szerint a legboldogabbak az 50-es éveiket taposó emberek, 61 százalékuk nyilatkozta azt, hogy ebben az életkorban tanulták meg igazán élvezni az életet, és sokkal boldogabbak, mint ifjúkorukban. Még érdekesebb, hogy azt találták, hogy ez a korosztály a leghajlamosabb arra, hogy valami újba kezdjen, nyelvet tanuljon, utazgasson, új hangszereket kipróbáljon. Ezek alapján kijelentették a kutatók, hogy minél idősebbek vagyunk, annál boldogabbá válunk.

Ezért leszel boldogabb, ahogy idősödsz:

A kinézeted

Amikor ifjú voltál, annyi minden zavart a kinézeteddel kapcsolatban, hogy össze sem tudnád számolni a két kezeden. Nem szeretted a testedet, csak a tökéletlenségeit láttad, nagyobbnak érezted magad, mint amekkora tényleg voltál.

Ironikus módon, ahogy idősödsz, és már nem olyan szép a tested, sokkal inkább képes vagy elfogadni olyannak, amilyen. Végre megtanulod, hogy a hibáival együtt is szeresd a külsődet.

Ezért leszel boldogabb, ahogy öregszel

A divat

Egyenesen következik az előző pontból, hogy már nem érzed olyan fontosnak, hogy a legutolsó trendeket kövesd, mert sokkal magabiztosabbá válsz, jól érzed magad a bőrödben, megbízol a saját stílusodban. Ráadásul az évek során arra is ráébredsz, hogy kicsit sem fontos, mit gondolnak rólad mások.

Csendes éjszakák

Régen a hétvégék arról szóltak, hogy addig roptad a buliban, amíg fel nem kelt a nap. Idősödve már teljesen ki vagy békülve azzal, ha otthon töltöd az estét, vagy egy kellemes baráti vacsorán pár órát beszélgetsz a szeretteiddel.

Ezért leszel boldogabb, ahogy öregszel

 

Kevesebb barát

Az az igazság, hogy az a rengeteg jó barát, aki fiatalon körbevesz, nem állja ki az idő próbáját. Megtanulod, hogyan értékeld az igaz barátokat, és boldogabb is vagy velük, mert tudod, hogy kevesen vannak, de mindig ott állnak melletted.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top