nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Ezért nem tudsz koncentrálni a munkahelyeden

Ezért nem tudsz koncentrálni a munkahelyeden

A munkahét végére már olyan nehéz koncentrálni, hogy hiába feszítjük meg minden idegszálunkat, mégis folyton azon kapjuk magunkat, hogy üvegesen meredünk a semmibe. De ez nem csak a te hibád, valójában a munkahely az oka!
NLCafé
f Ajánlom

Azt már egy rakás kutatás bebizonyította, hogy a munkakörnyezet nagyon fontos tényező a munkavégzésünk szempontjából. Számít például, hogy milyen hozzáállású kolléga ül a környezetünkben – a motivált, feszülten figyelő ember értelemszerűen minket is motivál, míg a lazázó munkatárs láttán mi is hajlamosabbak vagyunk elkalandozni.

Ezért nem tudsz koncentrálni a munkahelyeden

Öt napon át nyolc órában koncentálni amúgy sem egyszerű feladat, de most kiderült, hogy még rosszabbul járnak azok, akik nagy, nyitott teremben végzik a munkájukat. A Wall Street Journal friss cikke szerint ugyanis a dolgozók perifériájában történő állandó mozgás és történés olyan “vizuális zaj”, amely eltereli a figyelmünket és rontja koncentrációs képességünket. Ez persze logikus: képzeljük csak el, hogy mindenki rohangál körülöttünk, csörög a telefon, két kolléga épp most tért vissza az ebédszünetről – hát lehet így figyelni?

A felmérések szerint jobban teljesítenek azok, akik valamennyire szeparált térben (külön irodában vagy legalább kis boxban) dolgoznak, szóval ha hatékonyak szeretnénk lenni, próbáljuk meg kialakítani zárt, privát terünket. 

 

Independent

Megosztás Facebookon