Életmód

Érettségi 2017: a matematika írásbelivel folytatódnak kedden a vizsgák

A hétfői magyar érettségi után kedden a matematika írásbelivel folytatódik a 2017-es érettségi vizsgák időszaka. A diákok emelt és középszinten is beszámolnak tudásukról. Középszinten változtak a követelmények a korábbi évek feladataihoz képest.

A korábbi szabályozáshoz képest a 2017-es érettségi középszinten megkövetelt ismeretei nem haladják meg jelentősen az eddigieket. A gráfok és a statisztikavalószínűség témakörében jelenik meg néhány új követelmény  olvasható az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján.

A középszintű matematika írásbeli vizsgarész második része, illetve az emelt szintű írásbeli vizsgarész második része a korábbi évekhez képest több feladatot tartalmaz, mivel az elmúlt évek feladatsorainak elemzése azt mutatta, a diákok számára hátrányos a 10-16 pontos, részkérdéseket nem tartalmazó feladatok kiírása.

Az emelt szintű érettségi írásbeli feladatsorának összeállításakor a gondolkodási módszerek eddigi 25 százalékos arányát 20 százalékra csökkentették, az algebra esetében pedig ugyanezt 20 százalékról 25 százalékra emelték. Bővült a bizonyítandó tételek köre is.

Kedden a matek írásbelivel folytatódnak a 2017-es érettségi vizsgák (fotó:
Kedden a matek írásbelivel folytatódnak a 2017-es érettségi vizsgák
(fotó: Szigetváry Zsolt – MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top