Életmód

Kedvesebbek, akik sokat olvasnak

Ha kedvesebb, empatikusabb és persze okosabb akarsz lenni, nincs más dolgod, mint kézbe venni egy könyvet, az olvasástól ugyanis mindhárom felsorolt dologban jobb lehetsz!

Hatalmas a tévé és a sorozatok csábítása, de legtöbbször mégis megéri inkább egy jó könyv mellett dönteni, legalábbis újabb tudományos bizonyíték érvel emellett. A londoni Kingston University friss kutatása először az alanyok szabadidős kulturális tevékenységeire kérdezett rá (az olvasás mellett olyasmikre, mint a tévézés vagy a színházba járás), majd azt is megnézték, mennyire jók a szociális interakciókban, mennyire figyelnek oda mások érzéseire, mennyire segítőkészek.

Kedvesebbek, akik sokat olvasnak 

A kutatásban megállapították, hogy azok, akik olvasnak, sokkal kedvesebbek és empatikusabbak például a tévénézést pereferálóknál, de nem mindegy, persze, hogy milyen könyveket szeretünk olvasni. A drámák és romantikus regények olvasói bizonyultak a leginkább empatikusnak, míg az experimentálisabb, formabontóbb könyvek rajongóiról nyitottságot állapítottak meg, a humoros művek kedvelői pedig a felmérés szerint a lehető legjobban kapcsolódnak a másik emberhez. Egy újabb szuper érv, amiért érdemes felkapni egy jó könyvet!

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top