Életmód

32 tehenet csapott agyon a villám

Megesik, hogy villámcsapás végez a szabad levegőn tartott jószágokkal. De olyat még a tapasztalt farmerek is ritkán látnak, hogy egyszerre 32 tehénbe csap a ménkű.

A hétvégén Missouriban nagy vihar volt, amelyet erős szél és villámlás is kísért. Így történt, hogy Jared Blackwelder gazdának a fejősteheneibe belecsapott a villám, és a jószágok mind elpusztultak. 

A helyi farmereket tömörítő szakszervezet elnöke, Stan Coday azt mondta a CBS-nek, hogy előfordul, hogy az állatok a viharban elpusztulnak, de ő maga sem látott még ekkora csapást, amikor egyszerre 32 marha pusztult el. Valószínűleg azért tudott a villám mindegyik tehénnel végezni, mert mindannyian a fák közé menekültek a vihar elől, és kis területre gyűltek össze.

Blackwelder akkor látta meg a halomban fekvő tetemeket, amikor éppen be akarta terelni az állatait, hogy megfejje őket. A farmer elmondta a lapnak, hogy anyagilag is hatalmas veszteséget jelent ez: egy marhája 2000-2500 dollárt érhetett, a teljes kárt 60 ezer dollárra (több mint 17 millió forintra) becsüli. A férfinak a tehenekre nem volt biztosítása, az állatok húsát pedig emberi fogyasztásra már nem lehet feldolgozni, mert a villámcsapást követően valószínűleg órákig hevertek a tetemek a levegőn.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top