Életmód

5 dolog, amiről nem is gondoltad volna, hogy úgy hat, mint a meditáció

Szeretnél tudatosabb lenni, de a meditáció nem a te világod? Van egy jó hírünk, ugyanis még takarítás közben is gyakorolhatod a tudatosság művészetét!

 Sokan szeretnék tudatosabban megélni a jelen pillanatot, amihez, lássuk be, a meditáció a leghatékonyabb módszer. Ám az egy helyben ücsörgés és a csendes befelé figyelés nem megy mindenkinek karikacsapásra. Ha te is ez utóbbiak közé sorolod magad, akkor sincs minden veszve: olyan hétköznapi tevékenységek is meditatív állapotot tudnak előidézni, amelyekről nem is gondoltad volna! 

5 dolog, amiről nem is gondoltad volna, hogy úgy hat, mint a meditáció

1. Takarítás

Nem viccelünk, még a takarítás is lehet meditatív! A kulcs: merülj el teljesen az adott cselekvésben, azaz ablakpucolás közben ne a tegnapi megbeszélésen vagy az esti vacsorán járjon az agyad.

2. Séta

Ha séta közben a tested mozdulataira, a körülötted lévő illatokra, fényekre és színekre koncentrálsz, épp olyan hatásokat idézel elő, mintha meditálnál.

3. Zenehallgatás

Az elmúlt 24 órában biztos te is hallgattál zenét. De mikor volt utoljára, hogy csak a zenére, a dallamok és szöveg egymásutánjára fókuszáltál? Ha így teszel, nem kell a csendet választanod a meditációhoz, a zene is éppolyan hatékony lesz.

4. Tánc

Tánc közben esélyed sincs másra figyelni, mint a zenére és a testedre – azaz tökéletesen megvalósíthatod a pillanatban való jelenlétet!

5. Jóga és thai chi

 A jógát és a thai chit gyakran emlegetik “mozgásos meditációként”. Nem véletlen: a légzés és a mozgás összehangolása meditatív állapotot idéz elő a tudatban.

YogiApproved

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top