nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Durva dolog derült ki a parfümökről

Durva dolog derült ki a parfümökről

Allergiás reakciót válthatnak ki a hamis parfümök, ami a húsvéti locsolkodás egyik kellemetlen velejárója lehet – figyelmeztet még idejében a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.
NLCafé
f Ajánlom

Pár nappal húsvéthétfő előtt adott ki közleményt a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) arról, hogy akár súlyos allergiás reakciókat is okozhatnak az ismeretlen eredetű és laboratóriumban nem tesztelt parfümök, ezért a húsvéti locsolkodáshoz olyat válasszanak a fiúk, amit megbízható gyártó készített.

A HENT felmérése szerint a magyar lakosság körében az előző évhez képest ugyan csökkent a hamisított parfümök népszerűsége, azonban még így is közel minden tizedik megkérdezett vásárolt már hamis terméket. 

A testület szerint a hamisítványok legjelentősebb értékesítési csatornája mára az internet, ahol a vásárlók nem tudnak ellenállni a nonstop elérhető, alacsony árakat feltüntető és rendkívül igényesen kialakított online felületeknek. Az is gyakran előfordul, hogy az utcán és piacokon hamis parfümöt ajánlanak, ezért érdemes gyanakodni, ha a termék ára és csomagolása eltér a megszokott minőségtől.

Megosztás Facebookon