Életmód

Gyömbérrel, kamillával és levendulával a stressz ellen

Nem kell rögtön a gyógyszeres szekrényhez rohanni, ha úgy érezzük, stresszes helyzetbe kerültünk, vagy a mindennapi problémák, a ránk nehezedő stressz miatt már aludni sem tudunk. Kamilla, levendula, gyömbér és golgotavirág – ezekkel mind harcolhatunk a stressz ellen.

Gyömbér a szorongás ellen

A szuperegészséges gyömbér szinte mindenre jó – nem is meglepő, hogy a stressz ellen is bevethető! A gyömbér a szorongás fizikai tüneteit, például a hányingert és a szédülést is enyhítheti, de lelkünkre is jó hatással lehet. Fogyaszthatjuk kapszulaként, táplálékkiegészítő formájában, vagy frissen, ételekben és gyömbérteában is.

Kamilla az álmatlanoknak 

A stressz következtében gyakran előfordul velünk, hogy ébren hánykolódunk ágyunkban. Ilyenkor jöhet jól egy nagy csésze kamillatea – ez a nyugtató növény segíthet átaludni az éjszakát, hogy aztán nyugodtabban és kipihentebben ébredhessünk.

Golgotavirág az idegességre

Ez a csodaszép hangzású növény hihetetlenül jól megnyugtatja szervezetünket – segít ellazulni, és még az ideges gyomorgörcsöket is orvosolhatja. A kamillához hasonlóan fogyaszthatjuk teaként, de táplálékkiegészítő formájában is hozzájuthatunk.

4 gyógynövény a stressz ellen

Levendula a nyugalomért

A levendula nyugtató hatása már régóta ismert. Ez a növény egyensúlyba hozza a hormonháztartásunkat, segít ellazulni és relaxálni. Még a depresszió ellen is hatásos lehet néhány csepp tiszta levendulaolaj, ami csodás atmoszférát teremt otthonunkban.

Olvass még a gyömbérről és a többiekről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top