Életmód

Egy világ rajong a beteg kislány “őrült frizurájáért”

Gianessának januárban egy ritka autoimmun betegség miatt az összes haja kihullott. A történtek szerencsére nem törték meg; a legutóbbi iskolai rendezvényen is tündökölt.

“Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak nehéz időszakok azután, hogy Gianessa haja kihullott – kezdte a Yahoo News amerikai hírportálnak Daniella Wride, a hétéves kislány édesanyja. Hozzátette, kislányának egy ritka, stressz indukálta autoimmun betegség, az úgynevezett alopecia areata miatt hullott ki a haja. “Három hét alatt az egész hajkoronája odalett.”

Az anya azt mondja, lánya szerencsére ma már büszkén viseli kopaszságát, és bár az orvosok szerint van rá esély, hogy a haja előbb-utóbb újra kinő, Gianessa nem fogja ezt hagyni. “Úgy vesszük észre, hogy sokkal magabiztosabb és nyitottabb lett, és sokszor hangoztatja, hogy örül, hogy nem kell a frizurájával foglalkoznia indulás előtt.”

De ez még nem minden. Gianessa a napokban kreatív és különleges fejdíszével megnyerte az iskolájában rendezett “őrült frizurák” versenyét. “A díszítést a rendezvény előtti nap, együtt találtuk ki. Mikor készen voltunk, és Gianessa belenézett a tükörbe, tátva maradt a szája. Nem győzött hálálkodni!” – mesélte az anyuka, aki szerint nemcsak lánya, de osztálytársai is odáig voltak a kreatív frizuráért.

Mint kiderült, az iskolában azóta az Őrült Frizurák Napját, Őrült Fejek Napjára keresztelték, hogy az iskola minden tanulója részt vehessen rajta: azok is, akiknek valamilyen okból nincs hajuk.

Olvass még többet a hajhullásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top