Életmód

Lehet, nem lehet – 4 szabály fogyókúrázóknak

A szabályokat senki sem szereti, de ha a közeleg a nyári bikiniszezon, és már az egészségünket is kockáztatják azok a pluszkilók, akkor megéri betartani őket. Íme egy rövidebb kalauz, ami segít abban, hogy mit nem lehet tenni fogyókúra alatt.

Bármilyen fogyókúrás módszerbe is vágtad a fejszéd, ahhoz, hogy az eredmény látványos és még tartós is legyen, van pár univerzális szabály, amit be kell tartanod. Ne aggódj, semmi szigorúról nem lesz szó, és ezek a változtatások könnyen szokásokká is alakulhatnak, akkor pedig már tényleg nem kerülnek majd erőfeszítésbe!

Első fogyókúrás szabály: mindig reggelizz!

Ha kihagysz étkezéseket, azzal lassítod az anyagcseréd, ezzel jobban pedig nem is hátráltathatod a fogyókúrád sikerét. Egy fehérjében és rostban gazdag reggeli csak megtámogatja majd a fogyásod! Ez talán furán hangzik, de ha a napi három főétkezés mellé beiktatunk még két kisebbet, kevésbé leszünk éhesek bármikor a nap folyamán. Ezen az öt étkezésen kívül azonban lehetőség szerint ne egyél.

Második fogyókúrás szabály: egészséges ételekkel is tarts mértéket!

Magok, barna rizs, narancslé, édesburgonya – mind egészséges és diétabarát ételek, de csak ha mértékkel fogyasztod őket! 

4 szabály, amit tarts be ha tényleg fogyni akarsz

Harmadik fogyókúrás szabály: az edzés nem jogosít fel a habzsolásra!

Attól, hogy a lelkedet is kiizzadtad az edzőteremben, sajnos még nem engedheted el magad a konyhában. Ahhoz, hogy a fogyás eredményes legyen, ugyanannyi kalóriát vonj meg magadtól, mint amennyit ledolgoztál! Mindig kicsi tányérról egyél, és úgy rendezd el a tányérod tartalmát, hogy az étel kitöltse az egész helyet.

Negyedik fogyókúrás szabály: ha leadtad a kilókat, akkor sem térhetsz vissza a régi időkhöz

Ha el akarod kerülni a jojóeffektust, a fogyókúrára tekints életmódváltásként. Azaz, még ha elérted is az áhított alakot, akkor se térj vissza a régi rossz szokásokhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top