Életmód

Felengedték a repülőre, pedig nem is arra szólt a jegye

A szarvashibát egy Manchesterből Barcelonába tartó repülőgépen követték el. Fölengedtek egy utast, akinek nem is arra a járatra szólt a jegye.

A Monarch Airlines menetrend szerint közlekedő járatán vasárnap akkor tűnt fel a hiba, miután az utasok beszálltak a repülőgépbe, és ketten is ugyanarra a helyre ültek volna le. Az utasok vezetékneve is megegyezett.

Hogy a hibát orvosolják, a kapitány megkérte az utasokat, szálljanak le a gépről, és ismételjék meg az utasfelvételi procedurát. Ekkor derült ki, a két utasnak ugyan a vezetékneve azonos, de sem a születési dátumok, sem pedig a keresztnevek nem egyeztek. Aztán az is kiderült, valóban a Manchester-Barcelona járatra vásároltak mindketten jegyet, csak épp egyikük jegye a másnap induló gépre szólt.

A repülőgép az adminisztrációs hiba következtében három órát késett. Ahogyan az egyik utas a szokatlan eljárást követően nyilatkozott, “meglehetősen ijesztő volt a gép bejáratánál ácsorgó rendőrtisztek látványa, és valójában fogalmad sincs, épp mi történik” – írja a Daily Mail.

A Manchester-Barcelona járat utasait keverték össze

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top