Életmód

Ebben a két életkorban vagyunk a legboldogabbak a tudomány szerint

Akik igazán boldogok, nem tudják meghatározni, mikor érezték magukat kiemelkedően boldognak, hiszen számukra ez egy természetes, konstans állapot.

 Akik igazán boldogok, nem tudják meghatározni, mikor érezték magukat kiemelkedően boldognak, hiszen számukra ez egy természetes, konstans állapot. Mások pontosan tudják, életük melyik éveiben voltak a topon, és melyikben érte el őket a mélypont. 

Ebben a két életkorban vagyunk a legboldogabbak a tudomány szerint

 A London School of Economics and Political Science kutatói arra vállalkoztak, hogy egyetemes érvényűen meghatározzák, az emberek melyik életszakaszukban érzik magukat a legboldogabbnak. Ehhez 23 ezer, 17 és 85 év közötti önkéntes részvételére volt szükségük, akiktől azt kérték, saccolják meg, mennyire lesznek elégedettek az életükkel 5 év múlva. Voltak akik alá-, voltak akik túlbecsülték a jövőt, a kutatók pedig az eredmények összesítésekor arra jutottak, hogy a valóságban 23 és 69 évesen voltak a legboldogabbak a résztvevők.

Hogy miért pont ebben a két életkorban? A kutatást végzők szerint, 23 évesen épphogy magunk mögött tudtuk a tanulást, úgy érezzük előttünk az egész élet, tele lehetőséggel – vagyis átitatódunk a szabadság érzésével. 69 évesen pedig a dolgozó éveken vagyunk túl, felszabadulunk az élet számos nyomasztó terhe alól, és a pihenésnek szenteljük az előttünk álló éveket. 

Ti mit gondoltok, már túl vagytok életetek legboldogabb szakaszán?

 Mydomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top