Életmód

Pénisze nőtt a metróülésnek, hogy a nőket érő zaklatásra figyelmeztessen

Az ENSZ projektje pénisszel felszerelt ülést helyezett a metróba, az emberek pedig teljesen kiborultak a szó szerint is kényelmetlen helyzeten. Pedig hát ilyen kényelmetlen nőként utazni...

Félelmetes belegondolni, hány nőnek, sőt, mit nőnek, hány kislánynak kellett átélnie, hogy egy vadidegen beteg állat hozzápréseli merev péniszét valamelyik tömegközlekedési eszközön. Így azért elég kényelmetlen kibekkelni azt a három megállót is, nem?

Pénisze nőtt a metróülésnek, hogy a nőket érő zaklatásra figyelmeztessen

Az ENSZ női jogokért és nemek közti egyenlőségért felelős részlegének vezetésével különleges projekttel rukkoltak elő Mexikóban: az egyik metrójárat ülését kicserélték egy speciális, pénisszel felszerelt verzióra, ami fölé a kizárólag férfiaknak feliratot aggatták. A péniszszék beüzemelése után videót készítettek a reakciókról, és nem nehéz kitalálni, mi történt – nagyjából senki nem akart ráülni a dudorodó nemi szervre, de aki megpróbált, az szó szerint kényelmetlen helyzetben találta magát. A szék elé helyezett felirat aztán valamelyest megmagyarázza a dolgot: “Kényelmetlen itt ülni, de ez semmi ahhoz a szexuális erőszakhoz képest, amit a nők nap mint nap tapasztalnak tömegközlekedés során.”

 

A projektnek van egy másik, sokkal problémásabb fele is, ahol a megállókba helyezett kivetítőkön mutatták premier plánban a metróra várakozó férfiak fenekét, ami a világos és fontos üzenet ellenére is elég szexista gesztus:

Az ENSZ elsősorban a mexikói helyzetre próbálja felhívni a figyelmet, ahol rengeteg nőt ér zaklatás – azt ígérik, a jövőben még több hasonlóan provokatív videóra számíthatunk tőlük.

 

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top