Életmód

20 hülyeség, amit nem kellene csinálnod

Ha ültél már karba tett kézzel és fortyogtál magadban, hogy milyen rossz az életed, de egy szalmaszálat sem tettél keresztbe, hogy jobb legyen, akkor jó eséllyel magadra ismersz a következő 20 bolondság között, amit rengetegen elkövetünk nap mint nap.

1. A saját véleményedet tényként kezeled. Pedig a legtöbb esetben egyáltalán nem nálad van a bölcsek köve, és azzal, hogy a véleményt ténnyé formálod, csak rosszabbá teszed az életedet.

2. Várod, hogy majd jön valami jobb anélkül, hogy befejeznéd azt, amit utálsz. Ezért ragadnak bele az emberek olyan munkákba, amit nem bírnak elviselni, olyan párkapcsolatokba, ami megbetegíti őket és olyan unalmas társasági élményekbe, amikből nincs kiút. A holnap így sosem jön el.

20 hülyeség, amit nem kéne csinálnod

3. Nem hívsz el valakit randizni, mert úgy gondolod, nem vagy elég jó hozzá. Pedig inkább rá kellene bíznod a döntést, hogy tetszel neki vagy sem.

4. Bosszankodsz olyan dolgok miatt, mint a dugó, munkából késés, megfázás vagy a bunkó szomszéd, aki nem köszönt rád a lépcsőházban. Történnek velünk rossz dolgok az életben, el kell fogadni és tovább lépni.

5. Azt gondolod, hogy fontosabb vagy mindenkinél. Pedig nem. Pont olyan fontos vagy, mint bárki más.

6. Másokat hibáztatsz, ha rosszul alakul az életed. Ha a saját hibádból történik valami, akkor ismerd el. Ha pedig nem, és tényleg más a hibás, akkor hagyd, hogy felismerje a saját felelősségét, nincs szüksége arra, hogy ujjal mutogass rá.

20 hülyeség, amit nem kéne csinálnod

7. Ráerőlteted a saját vallási nézeteidet más emberekre. Fantasztikus, hogy megtaláltad a saját helyedet a világban, kérsz érte egy lovagkeresztet?

8. Félsz pénzt költeni. Nehéz, izzadságos munkával kerested meg, kezdj vele valamit.

9. Várod, hogy a semmiből rád szakadjon egy vagyon. Ne várj addig az élettel, amíg gazdag leszel. Minél hamarabb rájössz, hogy pénzből sosincs elég, annál hamarabb kezdesz el igazán élni.

20 hülyeség, amit nem kéne csinálnod

10. Figyelmen kívül hagyod az ösztöneidet. Pedig ezek tartanak életben.

11. Figyelmen kívül hagyod a tanácsokat. Mivel az emberek tapasztalatból szoktak tanácsokat osztogatni, általában érdemes hallgatni rájuk.

14. Nem nézed meg a filmet, olvasod el a könyvet, csak mert népszerű. Egyszer majd rájössz, hogy kár volt kihagyni, lemaradtál egy fantasztikus élményről.

15. Túl messze akarsz látni a jövőbe. Pedig még nem létezik.

16. El akarod törölni a múltat. Már megtörtént, fogadd el.

17. Nem foglalkozol a jelen pillanattal. Pedig ez az egy az, ami valóságos, érdemes rá odafigyelni.

20 hülyeség, amit nem kéne csinálnod

18. Túl sokat törődsz azzal, hogy jó benyomást kelts másokban. Nem tudsz mit csinálni azzal, hogy mások hogyan látnak téged a saját szűrőjükön keresztül. Ha hiteles és önazonos vagy, akkor sikeres embernek érezheted magad.

19. Hagyod, hogy mások irányítsák az életedet. Aztán persze nem tetszik, amit művelnek vele.

20. Feladsz valamit, amit nagyon szeretnél, csak mert nehéz. Minden, amit elértél már az életedben, nehéz volt. Gyerekként nehéz volt megtanulni írni és olvasni. Aztán tessék, ma már folyékonyan megy. Iskolásként elhagytad a biztonságos otthont, hogy 30 teljesen idegen gyerek között boldogulj. Megküzdöttél a szörnyekkel az ágyad alatt, és az óriások között is megálltad a helyed. Szerinted nehéz az életed? Egy ötéves valószínűleg simán lepipálna, ha a nehézségekről van szó. Itt az ideje felnőni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top